4 Kasım 2021 Perşembe

Betondaki Sarışın / Michael Connelly

Betondaki Sarışın

Betondaki Sarışın

Betondaki Sarışın’ndan…

Bugün olağandışı bir yurttaşlık hakları davası başlıyor. Los Angeles Emniyeti'nden bir dedektif dört yıl önce, seri katil olduğu varsayılan bir kişiyi, tabancasına uzandığını zannederek vurup ölümüne yol açtığı için aşırı güç kullanmakla suçlanıyor. Oysa gerçekte katil zanlısı peruğunu almaya çalışmıştı.

Los Angeles Emniyeti'nden Dedektif Harry Bosch (43), Bebekçi ölümleri diye adlandırılan seri cinayetlerin soruşturması sırasında ölen, uzay sanayisi dalında çalışan Norman Church'ün dul karısı tarafından Eyalet Mahkemesi'nde dava ediliyor.

Olaydan yaklaşık bir yıl kadar önce, polisler 11 kurbanını öldükten sonra yüzlerine makyaj yaptığı için medya tarafından "Bebekçi" adıyla anılan seri katilin peşindeydi. Katilin sürekli olarak hem Bosch'a, hem de Times'a şiirler ve notlar göndermesiyle soruşturma çok ünlenmişti.

Church'ün ölümünden sonra polis, mühendisin aranan katil olduğu konusunda kesin kanıtlara sahip olduğu açıklamasını yapmıştı.

Bosch bir süre açığa alınmış ve daha sonra Los Angeles Emniyeti Gasp-Cinayet Masası'ndan Hollywood Beldesi Cinayet Masası'na atanmıştı. Bu rütbe indiriminin, Church'ün öldürüldüğü

Silverlake semtindeki eve girerken Bosch'un destek çağırmamak gibi bir usul hatası yaparak disiplin suçu işlediği gerekçesiyle gerçekleştirildiği vurgulanmıştı.

Polis müdürleri Church'ün öldürülmesinin 'iyi' bir atış olduğunu söylemişlerdi. Meslek terminolojisine göre Bosch gerektiği gibi davranmıştı.

Church'ün ölmüş olması davanın görülmesini zorlaştırdığından, polisin topladığı kanıtların çoğu yeminli ifadelerde açıklanmamıştı. Bu durumun federal mahkemede değişeceğine inanılıyor. Bir hafta süren jüri üyelerinin seçiminin bugün tamamlanması ve ardından avukatların açılış konuşmalarını yapmaları bekleniyor.

Bosch öykünün devamını okumak için gazeteyi yeniden katlamak zorunda kaldı. İç sayfada kendi fotoğrafına gözü takılınca bir an dikkati dağıldı. Eski bir fotoğraftı ve suçluların emniyette çekilen resimlerinden pek farklı görünmüyordu. Ruhsatında da aynı fotoğraf vardı.

Yazıdan çok, resminin kullanılması Bosch'u rahatsız etmişti. Fotoğrafının gazetede yayınlanmasını özel yaşamına tecavüz olarak algılıyordu. Dikkatini yazıya vermek için kendini zorladı.

Öldürme olayı gerçekleştiğinde Bosch görevde olduğundan, hükümet avukatı tarafından savunuluyor. Eğer davacı taraf kazanırsa, davanın giderlerini Bosch değil, kentin vergi veren halkı ödeyecek...

LİNK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder