11 Mart 2022 Cuma

Kitap Okumanın Faydaları

Malumunuz üzere kitaplar her yerde. Büyük ve küçük kütüphaneler, kitapçılar, üniversite kampüslerinin ve büyük şehirlerin her yerine saçılmış durumda. Hepsi tüm zamanların en önemli şeylerinden biri olan bilgi ile dolu. Kitap okuyanlar, kitap bulmak için birden çok yeri gezmeyi, gezdikleri yeri delik deşik etmeyi, aradıklarını bulmak için saatlerini harcamayı çok iyi bilirler. Kitap hayranı olmayanlar, okuyucuları kitaplara takıntılı hale getiren şeyin ne olduğunu anlamıyorlar. 

Okumak basit bir eğlence gibi görünse de aslında işin durumu çok farklı. Siz ne olduğunu bile anlamadan hem bedeninize ve hem de zihninize yardımcı oluyor okumak. Okumak sadece bilgiden dolayı değil, bu nedenlerle bile daha önemli olabilir. Okumayı sevmeyenler, okumanın faydalarını duyduktan sonra fikirlerini değiştirebilirler diye düşünüyoruz.


Okumak kadar kolay ve eğlenceli bir şey hayatınızda bu kadar yardımcı olabilir mi? Tabii ki olabilir! Okumak, zihninizi, hayal gücünüzü ve yazma becerilerinizi keskinleştirmek gibi birçok farklı yönden size büyük fayda sağlayabilir. Okumanın bu kadar çok avantajı varken, en azından bir şeyler okumak günlük bir olay olmalıdır.

Kitap Okumanın Önemi

Okumak önemlidir çünkü düşüncelerimizi geliştirir, zihnimizi aktif tutarken bize sonsuz bilgi ve dersler verir. Kitaplar, bu dünyadaki hiçbir şeye benzemeyen her türlü bilgiyi, hikayeyi, düşünceyi ve duyguyu içinde barındırır. Herhangi bir şeyi öğrenmemize ve anlamamıza yardımcı olacak bir kitabın önemi göz ardı edilemez.

Kelimeler, paragraflar ve kurgusal dünyalar sizin ve sağlığınız için gerçekten de bu kadar harika olabilir mi? Kesinlikle olabilir ve okumak zamansız bir eğlence ve bilgi edinme biçimidir.

Aslında, yıllardır okumak kişisel eğlencenin tek biçimiydi ve belki de bu yüzden okumanın bu kadar uzun süredir gündemde olmasının nedeni budur. Okumak yıllar boyunca hayatta kaldı ve neyse ki en önemli nesnesi olan kitaplarla birlikte hayatta kaldı. O halde, okumanın neden bu kadar önemli olduğunun bazı nedenlerini sıralayalım:

1- Zihinsel Uyarım ve Beyin Egzersizi

2- Kelime ve Bilgi Dağarcığını Genişletme

3- Stres ve Gerginlik Giderme

4- Depresyon ve Distimiye İyi Gelir

5- Hafıza Geliştirme ve Daha İyi Odaklanma

6- Yazma Yeteneklerinizi Güçlendirir

7- Hayal Gücünüzü ve Empatinizi Geliştirir

8- Uyku Kalitenizi Arttırır

9- Eğlenmenizi Sağlar, Huzur Verir

10 - Okumak Gününüzü Değiştirir

11- Zihninizi Açık Tutmanızı Sağlarken Bakış Açısı Zenginliği Kazandırır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder